Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Amuse - 30 jaar Provinciale KunstCollectie Zeeland

CBK Zeeland geeft alvast een voorproefje van de in 2012 rondreizende tentoonstelling met werk uit de Provinciale KunstCollectie Zeeland.

De tentoonstelling wordt donderdag 12 mei om 16.00 uur geopend door Ben de Reu, Gedeputeerde voor Cultuur van Provincie Zeeland. CBK Zeeland is ervan overtuigd dat Amuse u zal smaken.
Terug naar Archief
Van 13 mei t/m 8 juli toont CBK Zeeland twee- en driedimensionaal werk uit deze collectie die in de periode 1975 – 2005 is opgebouwd. In de tentoonstelling is werk te zien van: Arie Berkulin, Marinus Boezem, Piet Dieleman, Bert Frijns, Bregje de Heer, Teja van Hoften, Guido Lippens, Janpeter Muilwijk, Jan van Munster, Paul de Nooijer, Leen Quist, Wim Riemens, Bianca Runge, Ben Sleeuwenhoek, Frits van Til, David Vandekop, Harry Vandevliet, Kees Wijker en Machteld van der Wijst.
De vorming van een collectie van kwalitatief goede hedendaagse beeldende kunst van in Zeeland wonende en werkende kunstenaars is in de periode 1975-2005 één van de hoofdonderdelen van het provinciaal beeldende kunstbeleid geweest. Dit beleid resulteerde in een collectie van vele honderden werken. Dit beleid beoogde ook de ontsluiting van de collectie, zowel digitaal, in boekvorm als in de vorm van (deel)tentoonstellingen. En van tentoonstellingen maken is het te weinig gekomen. Vandaar dat CBK Zeeland het initiatief genomen heeft om uit de Provinciale KunstCollectie Zeeland een reizende tentoonstelling samen te stellen. Een tentoonstelling die zowel op Schouwen-Duiveland, Walcheren als Zeeuws-Vlaanderen te zien zal zijn. Omdat zo’n tentoonstelling veel voorbereiding verlangt en de locaties beperkt zijn, zal deze plaats vinden in de periode mei - september 2012.
Als voorproefje op deze reizende tentoonstelling toont CBK Zeeland 20 bijzondere werken die een mooi beeld geven van de kwaliteit van de Provinciale KunstCollectie Zeeland.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Provincie Zeeland en het Zeeuws Museum.