Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Lezingenreeks Kenniswerf Vlissingen

De stichting International Cooperation in Sustainable Design (icSD) promoot internationale samenwerking op het gebied van architectuur en stedenbouw. De stichting is opgericht door architectenbureau Rothuizen van Doorn ?t Hooft en Hogeschool Zeeland. Dit jaar werd een uitwisselingsproject opgezet tussen Argentinië en Nederland, waarbij jonge Argentijnse professionals drie maanden naar Nederland kwamen om deel te nemen aan een Masterclass om zo internationale ervaring op te doen. Tijdens deze Masterclass werd een week georganiseerd waar naast de Argentijnen ook 25 jonge Nederlandse architecten en stedenbouwkundigen aan mee deden.
Terug naar archief
Gedurende drie maanden werkten de deelnemers aan een ontwerpopdracht. In 2006 was dit de Kenniswerf in Vlissingen. Ter ondersteuning en inspiratie van de ontwerpers werden ondersteunende activiteiten georganiseerd. Er waren tal van excursies in het programma opgenomen en er werd een lezingenreeks georganiseerd. Deze activiteiten waren ook voor derden toegankelijk.
Meer informatie over de icSD en het programma van de Masterclass is op de website van het icSD te vinden

In de maanden april en mei 2006 werden vijf lezingen georganiseerd die door geïnteresseerden kosteloos konden worden bijgewoond. Het debat 'School in de Stad', georganiseerd door het CBK Zeeland, ging vooraf aan een lezing van de stichting icSD en vond plaats op 26 april bij Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland.
Info
0118-611443 of info@cbkzeeland.nl