Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zomeracademie Zeeland en Façade 2012

Zomeracademie Zeeland (ZaZ) organiseert in het kader van Façade 2012 een tweedaags programma van lezingen en presentaties. Thema van het programma is De stad en authenticiteit.
Aan de hand van lezingen, visualisaties en een stadswandeling worden verschillende invalshoeken van dit thema belicht. Op deze studiedagen gaat de ontdekkingsreis niet alleen door de straten en pleinen van oude steden als Middelburg, Gent en Djenné (Mali), waar historie en vernieuwing samenkomen. De zoektocht wandelt ook door de brede lanen en donkere uithoeken van ons brein, waar schijn en werkelijkheid naast elkaar en soms door elkaar zijn gehuisvest. In ons geheugen wonen authenticiteit en façade samen.

Programma

Zaterdag 25 augustus wordt u verwelkomt in de Filmzaal van de Abdij door dagvoorzitters Anja de Groene en Phiny de Groot. Kunstcriticus Frits de Coninck zal Façade 2012 inleiden. Centraal tijdens Façade 2012 staat het begrip authenticiteit, dat Sabine Bierens, filosoof en Pieter Ippel, jurist, presenteren aan hand van de filosofie. Archivaris Peter Sijnke leidt u door historisch Middelburg, stad met een geschiedenis. Aansluitend gaat u met Frits de Coninck ook werkelijk op pad langs een aantal kunstobjecten van Façade 2012.

Na de lunch is er een programma over de stad en authenticiteit met invalshoeken psychologie, literatuur en architectuur. Sprekers zijn onder anderen Douwe Draaisma, psycholoog, Peter Verhelst, auteur, Pierre Maas, architectuurhistoricus en Jan Willem Antheunisse (Terugkieke).

Zondag 26 augustus is er nog de optie voor een wandeling met Nico Out, langs alle 14 installaties van Façade 2012.

Het uitgebreide programma en meer informatie vindt u op www.zomeracademiezeeland.nl.

aanmelden

Het symposium vindt plaats in de Filmzaal van de Abdij in Middelburg. De kosten voor deelname op zaterdag 25 augustus bedragen € 50,- per persoon. De kosten voor deelname op 25 en 26 augustus bedragen € 65,- per persoon. Wie zich voor 1 augustus aanmeldt ontvangt bovendien de catalogus van manifestatie Façade 2012 met uitgebreide informatie over de kunstwerken en kunstenaars, ter waarde van € 10,-.

aanmelden