Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Presentatie Slibboekje 135 op 10 september a.s.

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

30 augustus 2011
Op 10 september 2011 verschijnt Encyrcus. Beeldend kunstenaar, theatermaker, performer, instrumentbouwer, regisseur en muzikant Rob Maaskant weeft in dit 135e deel van de Slibreeks op quasi wetenschappelijke wijze een rode draad door zijn beeldende, muzikale en theatrale werk van de afgelopen 40 jaar. Met dit overzicht van werktekeningen, grafiek, objecten en partituren is deze uitgave tevens een eerste verantwoording van zijn zoektocht naar de oorsprong van onze fantasie.

In 1969 begon Maaskant (1950) tijdens zijn studie grafische kunsten in Gent voor het eerst muziek en beeldende kunst te combineren in de experimentele popgroep Beautiful Idaho en het free-jazz trio Worda Biena. Hij was twaalf jaar muzikant in de blazersformatie Sint Juttemis en is sinds 1987 artistiek leider van de beeldend muziektheatergroep Het Bedrijf v/h waarmee hij, sinds de oprichting van de groep in 1973 als Het Flup & Ju Bedrijf, ruim 2500 (locatie) voorstellingen, concerten en voorstellingen realiseerde in ruim 15 landen.
Op 11 september 2011, een dag na de presentatie van het Slibdeeltje, vindt de premiere plaats van zijn eerste speelfilm: Circada.

De presentatie van Encyrcus vindt plaats op zaterdag 10 september 2011 om 15.00 uur in het Mottekasteel (Terra Maris), Duinvlietweg 6 te Oostkapelle. (Parkeren bij de grote parkeerplaats rechts van de snelweg Oostkapelle - Domburg ter hoogte van kasteel Westhove, vandaar 7 minuten wandelen naar Terra Maris.) U bent van harte welkom.