Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kris v/d Werve wint Kunstschouw Award

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

8 juli 2010
GESCHIEDENIS MACHINE 2010
Tijdens de Kunstschouw werd bekend gemaakt dat Kris van der Werve de Kunstschouw Award 2010 gewonnen heeft. Ze won de prijs met haar Geschiedenis Machine.

Concept Geschiedenis Machine:
Een machine gemaakt van hout met een verleden (sloophout). Met deze machine wordt de geschiedenis geschreven van het dorp/de stad waar de machine wordt geëxposeerd. Bezoekers kunnen stukjes geschiedenis laten neer dalen in het dorp, door een actie uit te voeren (pompen). Hierdoor vliegt er een stukje geschiedenis de lucht in, wat d.m.v een parachuutje weer neerdaalt. Vervolgens plant de bezoeker het parachuutje in het landschap. Dit landschap groeit na iedere actie. Als aandenken en als dank voor het Pompen en het Planten, krijgt de bezoeker “zijn” vrijgelaten tekst mee op een kaartje.

De Jury vindt dat Kris met haar geschiedenismachine een project heeft neergezet dat getuigt van originaliteit en veelzijdigheid. Zowel een historisch en educatief aspect als de installatie zelf spelen hierin een rol. Het project is goed verzorgd en zorgvuldig uitgevoerd. Het wordt door haar op heldere wijze toegelicht en nodigt uit tot deelname.

Op 21 en 22 augustus en 28 en 29 augustus 2010, is de machine aanwezig tijdens het Kunstspoor, op de locatie van Neeltje Meerman in Geersdijk.

Voor de inhoud van de machine van Geersdijk is Kris op zoek naar informatie/verhalen over Geersdijk. Iedereen die iets wil vertellen over Geersdijk kan contact met haar opnemen: via telefoon: 06 28386855 of per mail info@krisvanderwerve.nl.