Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Mantel der Liefde Janpeter Muilwijk

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

6 november 2007
20 december 2007 t/m 25 januari 2008

De Zoete Lieve Vrouw in de Sint-Jan in Den Bosch heeft op 7 oktober j.l. tijdens een plechtige viering een nieuwe Schutsmantel omgehangen gekregen.
De oude Schutsmantel van het Mariabeeld was na 100 jaar onherstelbaar versleten. De Middelburgse kunstenaar Janpeter Muilwijk heeft de nieuwe mantel ontworpen. Hij maakte een dubbelmantel, waarvan de buitenkant ?het leed in de wereld? verbeeldt en de binnenkant de beschutting die de mens zoekt in het geloof. Dit troosttafereel van naakten onder de armen van de verrezen Christus, blijft bijna geheel aan het oog onttrokken en benadrukt op deze manier het mysterie. Muilwijk toont in deze expositie ontwerpschetsen, proefmodellen en een film. Zijn vrije werk laat zien dat zijn beeldtaal direct aansluit bij zijn ontwerp voor de mantel.

De tentoonstelling wordt donderdag 20 december geopend door Antoine Bodar.

Extra: Wegens gezondheidsredenen is de tentoonstelling ?Mantel der Liefde? van Janpeter Muilwijk tot nader orde verschoven. Een nieuwe tentoonstellingsdatum zal op onze website www.cbkzeeland.nl bekend worden gemaakt.