Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zomeratelier Marloes Bouman

Van 30 juni t/m 19 augustus 2004 presenteerde het CBK Zeeland ?Marloes Bouman laat steken vallen?. Een expositie met werk dat de kunstenaar tijdens en na haar studie industriële vormgeving aan de Rietveld Academie had gemaakt. Marloes maakt driedimensionale objecten, tekeningen en foto?s die balanceren tussen kunst en ontwerp. Humor is door de combinatie van verschillende producten en ideeën een aspect van het werkproces.

Lees hier wat de PZC over de tentoonstelling schreef
Terug naar Archief
Marloes Bouman (1978) laat zich door verrassende zaken inspireren. Bijvoorbeeld de cellokist. De expositie toonde ondermeer ontwerpen voor ?de cellojas?. Ook de zogenoemde Fietsboten zijn echte blikvangers. Het zijn fietsen omgeven door een soort airbags die ter bescherming dienen, maar ook erg handig zijn bij regenachtig weer. In de periode voorafgaande aan de expositie raakte zij gefascineerd door de techniek en de logica van breien. Hoe ziet breiwerk van elektriciteitskabels eruit? In het zomeratelier werkte zij aan de realisatie van drie objecten. Op woensdag 30 juni opende de expositie met live muziek van Pieter Nanne [gitaar] en Jan Bouman [viool].

Het resultaat van de objecten uit het zomeratelier stuurde Marloes Bouman voor de tentoonstelling ?Plat Zeeuws? . Onder de noemer ?Plat Zeeuws, ontwerpers met dimensie? organiseerde CBK Zeeland een reizende tentoonstelling over Zeeuwse vormgeving. Vanaf september 2004 reisde deze tentoonstelling rond door én buiten Zeeland.

Info

0118-611443 of info@cbkzeeland.nl