Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

We Hangen; Zeeuwse Poster 2008

De Zeeuwse Bibliotheek organiseert dit jaar de tweede editie van de zoektocht naar de beste Zeeuwse poster in samenwerking met CBK Zeeland en de PZC.
Terug naar Archief
Ondanks de toenemende digitalisering is de poster of affiche nog steeds een veelgebruikt en effectief communicatiemiddel. We kennen allemaal de in het oog springende affiches van Film by the Sea en het Zeeland Nazomerfestival. Wat is er afgelopen jaar zoal aan posters verschenen in Zeeland en wat vinden de Zeeuwen daar van?

Een onafhankelijke vakjury en een publieksjury zullen uit alle inzendingen een top drie samenstellen. Het publiek kan op de ingezonden posters stemmen via de website van de PZC of middels een stemformulier in de Zeeuwse Bibliotheek. In een editie van De Ondernemer wordt de winnende poster toegelicht en komen zowel de ontwerper als de opdrachtgever aan het woord.

Alle posters worden van 10 maart t/m 2 mei 2009 in het Zeeuws Documentatiecentrum op de tweede verdieping van de Zeeuwse Bibliotheek tentoongesteld onder de titel: We hangen! De affiches worden tevens opgenomen in de collectie.

Het Zeeuws Documentatiecentrum verzamelt vanaf 1970 affiches uit de hele provincie. De oudste affiches en aankondigingen zijn afkomstig uit het archief van drukkerij Altorffer, de Middelburgse stadsdrukkerij die van 1784 tot 1969 gevestigd was in de Korte Delft.
meer info: www.zebi.nl

stemmen: www.pzc.nl/poster