Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

We hangen! Zeeuwse Poster 2007

Terug naar Archief
1. uitnodiging opening Zeeuwse Poster 2007

Op zondag 6 april om 15.00 uur wordt de tentoonstelling ?Zeeuwse poster 2007? bij CBK Zeeland geopend door designcriticus en docent aan de TU Delft, Timo de Rijk. U bent van harte welkom.

Meer informatie tentoonstelling Zeeuwse Poster 2007
2. uitnodiging Lezing Anthon Beeke

Op woensdag 16 april om 20.00 uur houdt de gerenommeerde ontwerper Anthon Beeke een lezing in de filmzaal van de provincie Zeeland, abdij 8 in Middelburg.
Vanaf 19.30 uur verwelkomen wij u met koffie of thee. Na de lezing kan vanaf 22.00 uur bij CBK Zeeland onder het genot van een drankje worden nagepraat en de tentoonstelling worden bekeken.
De lezing is gratis maar reserveren is wel noodzakelijk:
per e-mail naar info@cbkzeeland.nl of telefonisch: 0118-611443.

Meer informatie lezing Anthon Beeke
3. uitnodiging voor het kenbaar maken van uw stem via website PZC

Naast de vakjury die bestaat uit Anthon Beeke, Carolien Glazenburg en Timo de Rijk kan ook het publiek haar voorkeur uitspreken voor de poster die zich ?Zeeuwse Poster 2007? mag noemen. Via de website van de PZC kan het publiek vanaf 6 april haar keuze maken: www.pzc.nl/poster. Op vrijdag 16 mei, de laatste dag van de tentoonstelling wordt de ?Zeeuwse Poster 2007? bekend gemaakt.
4. uitnodiging opening Zeeuwse Poster 1841-2006

De tentoonstelling ?Zeeuwse poster 1841-2006? bij de Zeeuwse Bibliotheek toont o.a. werk van de firma j.c. & w. Altorffer uit Middelburg die vooral in de 19e eeuw een groot aantal affiches drukte. Verder krijgen in de ruim zestig affiches omvattende tentoonstelling ook Zeeuwse ontwerpers zoals Wim Abeleven, Jan Heyse en Louis Heymans hun plek.

Op vrijdag 18 april wordt de tentoonstelling geopend door Carolien Glazenburg, conservator grafische vormgeving Stedelijk Museum in Amsterdam. Zij schets een beeld van de ontwikkeling van het Nederlandse affiche en illustreert dit met voorbeelden uit de tentoonstelling. De tentoonstelling vindt plaats in de expositieruimte van de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7 in Middelburg. U bent van harte welkom.

Programma 18 april Zeeuwse Bibliotheek:
16.00 uur ontvangst met koffie/thee
16.30 uur rondgang met Carolien Glazenburg
17.00 uur opening tentoonstelling met een hapje en een drankje
www.zeeuwsebibliotheek.nl