Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Studio Zeeprik

Naar aanleiding van het ontwerpen van Zeeprik magazine was bij het CBK Zeeland van 18 september tot en met 20 oktober 2006 ?Studio Zeeprik? te bezoeken. Op de Balans 17 te Middelburg was een multimediale expositie ingericht over de vis, het blad, de relatie tussen die twee en vooral over de totstandkoming van het blad.
In Studio Zeeprik kon de bezoeker uitgebreid kijken naar de realisatie van het eerste nummer. De ruimte was ingericht met projecties en prints van Zeeprik #1. Het team van vormgevers had op diverse manieren er voor gezorgd dat iedereen voor altijd het beeldmerk van Zeeprik zou kennen: buttons, stickers, petten, T-shirts en waterflessen waren te verkrijgen en heuse reclamefilmpjes draaiden non-stop.

Het eerste nummer van Zeeprik werd gepresenteerd op donderdagavond 12 oktober bij het CBK Zeeland. Het magazine is het eindresultaat van een uitdaging die het CBK begin 2006 richtte aan het adres van Zeeuwse vormgevers: 'Bedenk een concept in vorm en inhoud voor een uitgave waarin de beroepsgroep gepresenteerd kan worden.' Het concept voor het blad Zeeprik, ingestuurd door Evenhuis Communicatie, kwam daarbij volgens de adviescommissie vormgeving van het CBK Zeeland als beste uit de bus.

CBK Zeeland zal Zeeprik uitgeven als een magazine over Zeeuwse vormen; voor en door Zeeuwse vormgevers waar aandacht besteed wordt aan projecten, opdrachten en ander (vrij) werk.

Info

0118-611443 of info@cbkzeeland.nl