Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Plat Zeeuws: de reizende tentoonstelling

'Plat Zeeuws' is het begin van een reeks projecten die het CBK Zeeland in actieve samenwerking met Zeeuwse vormgevers wil realiseren om continu de aandacht te vestigen op de kwaliteit van het werk van deze ontwerpers met verschillende disciplines.
In 2003 kwam aan de hand van een aantal rondetafelgesprekken het belang van een Zeeuws vormgevingsbeleid duidelijk naar voren. Op basis van de wensen van de vormgevers zelf. Om ze een podium te bieden en zo meer bekendheid te genereren bij het publiek, (potentiële) opdrachtgevers te motiveren werd gekozen voor een rondreizende productpresentatie om te laten zien wat in Zeeland wordt gemaakt.

Berith Keizer, Erwin Polderman, Jeroen van ´t Leven en Paul Dirks besloten hiertoe in 2004 de bij het CBK Zeeland aanwezige digitale documentatie als uitgangspunt te nemen voor de expositie 'Plat Zeeuws'. Begin september 2004 ging de tentoonstelling met werk van tien vormgevers van start in Middelburg en werd vervolgens gepresenteerd in Terneuzen, Zierikzee, Goes, Retranchement en Roosendaal.

Om iedere schijn van bevoordeling te voorkomen hebben de vormgevers het CBK Zeeland verzocht een deskundige jury samen te stellen van deskundigen van buiten Zeeland.
Deze jury, bestaande uit Natascha Drabbe van Premsela, stichting voor vormgeving, Julius Vermeulen, hoofd van de afdeling Kunst & Vormgeving bij TPG Post en Bernadine Walrecht, hoofd atelier Design Academy Eindhoven, beoordeelde de vijfenvijftig inzendingen. Bij hun beoordeling hebben zij gelet vooral op onderscheidende kwaliteit van het ingezonden werk en eventueel op het specifiek Zeeuwse kenmerk van de vormgeving. Zij kozen voor de illustratoren Benno Vranken en Markus, grafisch vormgevers Hans Bommeljé, Raven Korfker, Life Design en Stichting Zout, zilver- en goudsmid Bert van Wijk, industrieel vormgevers Derk Thijs en Marloes Bouman en multimedia van Sela©.
Info
0118-611443 of info@cbkzeeland.nl