Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

FOTOGRAFIE OPDRACHT ZEELAND

DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE OPDRACHT ZEELAND

CBK Zeeland nodigt een viertal documentaire fotografen uit om vóór 20 augustus 2010 projectplannen in te sturen die in het najaar van 2010 uitgewerkt moeten worden.
Thema: CRISIS!
Het thema van de documentaire fotografie opdracht 2010 luidt CRISIS! CBK Zeeland sluit aan bij het gezamenlijke project van verschillende overheden gecoördineerd door het Fonds BKVB, waarmee beoogd wordt het tijdsbeeld van de economische crisis te documenteren. Voor achtergrondinformatie over het thema: http://www.dutch-doc.nl/crisis. Van de vier fotografische projecten richten twee zich op de provincie Zeeland en twee op de Gemeente Middelburg. De foto opdrachten dienen de positieve kanten van een economische crisis te belichten.
Naast een lokale expositie, staat er in 2011 ook een grote, landelijke publieksmanifestatie gepland.
Procedure
Professioneel werkende fotografen dienen digitaal (via mail of CD) vóór 20 augustus 2010 een projectplan in te dienen welke bestaat uit een korte inhoudelijke beschrijving, een motivatie, een CV en een kleine selectie van recente foto’s.
Uit de inschrijvingen selecteert CBK Zeeland een viertal fotografen. Hierbij is de wens dat één fotograaf woonachtig is in Middelburg en één in Zeeland. De selectie wordt uiterlijk 24 september 2010 bekend gemaakt.
De fotografen krijgen 3 maanden de tijd om hun opdracht uit te voeren. Voor de opdracht is per fotograaf € 5.000,- excl. BTW beschikbaar waarvoor minimaal 15 zwart-wit of kleurenfoto’s geproduceerd moeten worden. Vijf beelden (keuze CBK Zeeland) moeten worden afgedrukt op een formaat van ca. 50 x 70 cm. Een kopie van de digitale bestanden van de foto’s wordt eigendom van CBK Zeeland en zal voor tentoonstellingen, publicaties en publicitaire doeleinden van één van de partners (CBK Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Middelburg, Fonds BKVB) gebruikt worden. CBK Zeeland mag ten behoeve van verhuur/verkoop maximaal 15 foto’s tegen kostprijs laten drukken waarna de drukken door de fotograaf gesigneerd worden.

Insturen
Het projectplan kan via mail gestuurd worden aan info@cbkzeeland.nl of per post aan:
CBK Zeeland
Balans 17
4331 BL Middelburg