Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Vacature voorzitter Raad van Toezicht CBK Zeeland

hamer

VOORZITTER VAN DE RAAD VAN TOEZICHT CBK Zeeland
Het centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur, CBK Zeeland, zoekt een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht. De huidige voorzitter treedt af omdat de statutair maximaal toegestane zittingsduur is bereikt. De Raad bestaat uit vijf leden waarbij nadrukkelijk een spreiding over de provincie wordt nagestreefd, omdat CBK Zeeland dienstverlenend voor de gehele provincie Zeeland opereert. De gezochte voorzitter zou daarom bij voorkeur woonachtig moeten zijn - of een binding moeten hebben met- Walcheren. Vanzelfsprekend is affiniteit met en enthousiasme voor hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en architectuur een vereiste. De Raad wil ook over een zo breed mogelijk kennis palet beschikken en daarom wordt een voorzitter gezocht met een ruime bestuurservaring in het bedrijfsleven of (semi)overheid.

CBK Zeeland is een stichting met ANBI-status en een raad van toezicht model. CBK Zeeland onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie.

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de huidige voorzitter van de Raad, de heer Hans Codée (0653363892) of de directeur van CBK Zeeland, mevrouw K. Ginsberg (0651198018). Uw belangstelling met kort cv en motivatie kunt u tot 15 oktober 2022 kenbaar maken op info@cbkzeeland.nl.