Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Weekend van de Kunstuitleen 2011

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 november 2011 worden er door de Kunstuitlenen in Zeeland diverse aktiviteiten georganiseerd.
(data voor alle kunstuitlenen verschillend)

Lees hieronder meer over de diverse activiteiten per kunstuitleen.

Voor alle Kunstuitlenen geldt:

Voor nieuwe deelnemers: de eerste twee maanden gratis lenen en een cadeautje!

Voor bestaande deelnemers: alleen tijdens dit weekend 10% korting bij aankoop van een kunstwerk uit de uitleencollectie.

_________________________________________________________

Kunstuitleen de Bevelanden


"Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan." (Albert Camus)
Het weekend van de Kunstuitleen vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011. Voor het 22e jaar op rij houden de landelijke kunstuitleencentra met veel plezier Open Huis. Zo ook Kunstuitleen de Bevelanden.

Kunstuitleen de Bevelanden is het afgelopen jaar sterk in beweging geweest. Een nieuwe lokatie, een nieuwe, frisse collectie. Een gevarieerd aanbod aan kunstenaars. Wie al lid is van deze kunstuitleen weet dat een bezoek aan de Singelstraat meer is dan het simpelweg uitzoeken van een mooi schilderij, zeefdruk of ruimtelijk werk. Het is een beleving.

In het weekend van de Kunstuitleen staan de deuren van Kunstuitleen de Bevelanden voor u open. We nodigen u van harte uit deze dagen bij ons te komen kijken. Laat u zich informeren, inspireren en verrassen. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar.

Bijzonder trots zijn we dat we dit weekend onze 60 nieuwe werken aan u kunnen presenteren. Kunststukken die een waardevolle aanvulling zijn op onze huidige collectie. En waarvan we hopen dat ze binnenkort net dat extra accent kunnen geven in úw huis of bedrijf!

Dit weekend hebben we ook een aantrekkelijk aanbod voor u. Als u op een van beide dagen lid wordt van Kunstuitleen De Bevelanden, dan hoeft u de eerste 2 maanden geen abonnementsgeld te betalen. Daarnaast ontvangt u een aantal prachtige kunstboekjes.
Kortom, meer dan genoeg redenen om kennis te komen maken met de Wereld van de Uitleenkunst tijdens het Weekend van de Kunstuitleen.
We heten u graag van harte welkom!

Weekend van de Kunstuitleen: zaterdag 5 en zondag 6 november 2011, 12.00 – 16.00 uur
Kunstuitleen de Bevelanden is gevestigd aan de Singelstraat 13 te Goes
Ingang Historisch Museum de Bevelanden.

_________________________________________________________

Kunstuitleen Terneuzen

zaterdag 5 november Dag van de Kunstuitleen en start Kleintje Kunst + 2011

Een expositie met 'kleine' en 'grote' kunstwerken! Op het grote werk van iedere deelnemende kunstenaar kunt u stemmen gedurende de expositie. Het winnende kunstwerk kopen we volgend jaar aan voor onze uitleencollectie. De kleine werken met kleine prijzen (tot maximaal € 350,--) zijn te koop.

Wilt u lid worden? Tijdens deze editie van de Dag van de Kunstuitleen ontvangt u een 'zaailing' van kunstenares Lucie Berben cadeau + u hoeft geen inschrijfgeld te betalen + u leent 2 maanden gratis.

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom om onze nieuwe expositie te komen bekijken. Kinderen mogen een kunstwerk maken en 's middags zorgt Marc Verschelden voor een 'jazzy' omlijsting.

Kunstwerk kopen? Voor bestaande deelnemers geldt: bij aankoop van een kunstwerk uit de uitleencollectie ontvangt u een korting van 10%

De 'zaailing' van Lucie Berben is te koop voor € 25,-- i.p.v. de normale prijs van € 39.--


Zaterdag 5 november geopend tot 17.00 uur.

_________________________________________________________

Kunstuitleen Walcheren - Vlissingen


DAG VAN DE KUNSTUITLEEN + 1

In tegenstelling tot overig Nederland vindt de Dag van de KUNSTUITLEEN in Vlissingen niet op zaterdag maar op zondag 6 november plaats. Vanaf 11.00 uur bent u al welkom in kunstruimte deWillem3 in de Oranjestraat 4 te Vlissingen.
De reden hiervoor is de zaterdag als ‘boodschappendag’ te respecteren en u een bijzondere activiteit te bieden op de zondag.

Wat bieden wij u:
In een sessie van circa 45 minuten wordt u meegenomen door Nico Out (kunstcriticus) op een ontdekkingstocht door de tentoonstelling “UNTER UNS” en de collectie van de Kunstuitleen. De tentoonstelling toont het werk van drie in Berlijn werkende kunstenaars waarvan twee ( Rebecca Thomas en Tim Ernst) gedurende enkele weken in Vlissingen werkten. Veel van hun waarnemingen vindt u terug in de schilderijen, beelden en installaties. Vanuit de romantiek, fantasie en surrealisme verbeelden zij deze waarneming en creëren binnen een bijna ‘absurde’ huiselijke situatie een verzameling kunstwerken.
Tijdens zijn rondtocht door de tentoonstelling legt Nico Out de relaties naar de collectie van de kunstuitleen. Onderwijl krijgt u een goed glas wijn en uiteraard een bijzonder hapje.

Er zijn twee sessies te weten de eerste om 13.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Toegang gratis.
Daarnaast bieden wij op deze dag voor nieuwe abonnees een drie maanden gratis abonnement op de Kunstuitleen en betaalt u geen inschrijfgeld. Dit alles maken wij compleet met een cadeautje in de vorm van een kunstboek.
Kunstlenen is al mogelijk vanaf € 6.50 per maand.
Verder biedt de tentoonstelling UNTER UNS voor verzamelaars en kunstliefhebbers een rijkdom aan bijzondere schilderijtjes en beelden vanaf € 650,-.

Bent u ook onze gast???

Sylvia Hubrouck, Ria de Jongh, Leon Riekwell.
deWILLEM3 Kunstruimte Oranjestraat 4 Vlissingen
zie ook www.burobk.nlwww.cultuurwerf.nl