Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zomeratelier 2024 te

Zomeratelier 2024 te

TE Zomeratelier 2024

Van 8 juli tot en met 13 september 2024 - Balans 17 Middelburg

Ruimte. Dat is wat Zeeland bezoekers biedt. Een lage horizon, grote luchten, zeezicht en vlakke verte. Ruimte. Dat is wat CBK Zeeland kunstenaars biedt. Met het programma Zomeratelier beschikken vijf kunstenaars tijdelijk over werkruimte, weg van hun dagelijkse praktijk. Dat stimuleert onderzoek en experiment. Lucht. Mentale ruimte.

Zomeratelier 2024 AK

Amarentske Koopman

De kunstenaars

De kunstenaars die vanaf maandag 8 juli achtereenvolgens hun intrek nemen in onze ruimte hebben met elkaar gemeen dat zij werken vanuit een fascinatie met en een visie op stedelijke en landschappelijke ruimte, architectuur en milieu. Ze leggen een vermogen aan de dag om bestaande ruimtes en materialen te herinterpreteren, hetzij door fysieke transformaties of door het oproepen van bewustzijn en reflectie.

Amerentske Koopman opent het atelier van 8 t/m 12 juli. Zij heeft in samenspraak met CBK Zeeland de volgende kunstenaars uitgenodigd:
Carolien Adriaansche (15 t/m 19 juli), Adinda de Kousemaeker (22 t/m 26 juli), Jonathan Straatman (29 juli t/m 2 augustus) en Nelleke Bosland (5 t/m 9 augustus).

Tijdens deze werkperiodes is het Zomeratelier voor het publiek toegankelijk. Niets zo verhelderend en inspirerend als de ontmoeting met een kunstenaar in het atelier.

Zomeratelier 2024 AK

Amarentske Koopman in gesprek met een bezoeker

Ateliergesprekken

In hun werkweek bieden we elke kunstenaar een ateliergesprek aan met een professional uit het veld. Die spreekt met de kunstenaars over hun kunstenaarschap en biedt reflectie op het werkproces en de resultaten daarvan.

Finissage

Het werk dat de kunstenaars realiseren tijdens hun atelierweek is gedurende de resterende looptijd van het Zomeratelier te zien. Op vrijdag 23 augustus (details volgen) sluiten we de werkperiode af met een feestelijke finissage. Bij die gelegenheid is een publicatie beschikbaar met foto's en teksten van Sandra Smets over de kunstwerken.

We verwelkomen je graag deze zomer bij CBK Zeeland om de diverse en inspirerende kunst van ons Zomeratelier te ontdekken!

Alle kunstwerken zijn te bewonderen t/m 13 september 2024.