Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kunstenaar 4.0 - 25 maart 2020

Kunstenaar 4.0 - 25 maart 2020 - geannuleerd!

kunstenaar 4.0 - roze
kunstenaar 4.0 - roze

Onderstaande bijeenkomst is i.v.m. het coronavirus geannuleerd!

4e bijeenkomst
Woensdagavond 25 maart 2020 van 20.00 - 22.00 uur
met moderator Arno van Roosmalen (directeur Stroom, Den Haag)

_________________________________________________________________________

In nauwe samenwerking met kunstenaar Loek Grootjans organiseert CBK Zeeland vanaf september 2019 gedurende een jaar een zestal bijeenkomsten onder de titel ‘kunstenaar 4.0’, waarin twee jonge Zeeuwse kunstenaars in gesprek gaan met een moderator over de veranderde kunstpraktijk. Bijeenkomsten die kort worden ingeleid door Loek Grootjans.

De vierde bijeenkomst bij CBK Zeeland staat gepland voor woensdagavond 25 maart 2020 van 20:00 – 22:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur). In het kader van de lopende tentoonstelling 'Binnenstebuiten, het huis in de kunst' spreken de deelnemende kunstenaars Sietske Alblas Koopman en Michiel Paalvast met moderator Arno van Roosmalen (directeur Stroom, Den Haag).

Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, meldt u dan aan via info@cbkzeeland.nl 
De toegang is gratis.

Kunstenaar 4.0 12-2

3e bijeenkomst Kunstenaar 4.0 op 12 februari 2020 met Loek Grootjans, Suzanne Swarts, Leonard Passchier en Christina de Korte.

Achtergrond

Startpunt van ‘kunstenaar 4.0’ was de vraag van Loek Grootjans hoe latere generaties kunstenaars zich aan de veranderde situatie in het kunstenlandschap hebben aangepast. Wat doen zij om een inkomen te verwerven, hoe werken zij aan hun netwerk, hoe zorgen zij ervoor dat hun werk gezien en gekocht wordt.

Onder leiding van een moderator uit het veld van musea, galeries en kunstopleidingen wordt gesproken met twee kunstenaars uit Zeeland. Deze gesprekken hebben zoveel mogelijk een relatie met de tentoonstelling die op dat moment bij CBK Zeeland te zien is. Moderatoren die tot nu toe hun medewerking hebben toegezegd zijn: Hans Martens (directeur Academie Beeldende Kunst Mechelen), Philippe Van Cauteren (directeur S.M.A.K., Gent), Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden, Wassenaar), Lucette ter Borg (kunstcriticus, recensent NRC en schrijver), Arno van Roosmalen (directeur Stroom Den Haag) en Hendrik Driessen (voormalig directeur Museum De Pont, Tilburg).

De gekozen kunstenaars zijn geboren danwel getogen in Zeeland, namen veelal deel aan één van de ‘Zeeuwse Lichting’-tentoonstellingen bij CBK Zeeland en zijn tussen de 25 en 50 jaar oud.