Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zeeuwse Nieuwe On Tour

Terug naar Archief
Sinds een paar maanden is er een nieuwe groep jonge, startende kunstenaars actief. De nieuwe Zeeuwse Nieuwe bestaat uit Femke Gerestein, Joy Jille, Ko de Kok, Laura Mars, Sela©, Tamara Dees en Thijs Persijn.

CBK Zeeland initieert het project om jonge Zeeuwse kunstenaars te stimuleren, motiveren en zichtbaar te maken. Het is een vervolg op het project Zeeuwse Nieuwe dat in 2005 begon met een groep kunstenaars waar je nu niet meer omheen kunt.

CBK Zeeland zal de Zeeuwse Nieuwe de komende periode begeleiden en ondersteunen in de verdere uitbouw van hun professionele kunstenaarsschap. Dit zal onder andere gebeuren doormiddel van trainingen, cursussen en eventueel andere exposities.
De groep had een eerste tentoonstelling in Terneuzen om zich daarna in februari 2008 een week af te zonderen in het Theo van Doesburgcentrum in Vlissingen om zich samen te bezinnen op nieuw werk. Ook werden plannen gemaakt voor de toekomst. Er is gekozen te werken vanuit een gezamenlijk vertrekpunt: ONTMOETINGEN/ONDERWEG.

De totaal verschillende kunstenaars leerden elkaar kennen tijdens deze werkperiode en kwamen tot verrassende stappen. In de week werd een aanzet gemaakt voor nieuw werk. De groep is ambitieus en wil de komende tijd op diverse manieren van zich laten horen. De koffers worden gepakt en waar de reis naar toe gaat? De groep bouwt ook een voertuig om de wereld in te gaan. Dit was vanaf april te zien op Omroep Zeeland televisie.