Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Tentoonstelling Ronald de Ceuster

Het CBK Zeeland organiseerde van 28 november 2005 t/m 20 januari 2006 de tentoonstelling Ronald de Ceuster, Installatie.

klik hier om te lezen wat de PZC schreef over deze tentoonstelling

Ronald de Ceuster

Ronald de Ceuster (Breda, 1960) woont in Zutphen en heeft zijn atelier in Deventer. Hij volgde de Academie voor expressie door woord en gebaar in Utrecht (1984) en de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem, afdeling vrije kunst (1992). In het kader van de uitwisselingen tussen de diverse CBK's was Ronald de Ceuster uitgenodigd voor een expositie in Zeeland.

Het werk van deze kunstenaar kenmerkt zich door de grote formele kracht. De Ceuster benadrukt wat onopvallend is en maakt het zichtbaar door het te accentueren. Dit levert bijzondere vloer- of wandinstallaties op. Waarbij een lijnenspel dat reeds bestaat - in een beschadigde vloer of de voegen tussen bouwstenen - 'betekend' wordt met onverwacht materiaal. Hij gebruikte voor eerdere installaties onder andere purschuim, zout en latex.
De Ceuster maakte voor de tentoonstellingsruimte van het CBK Zeeland drie installaties. Coloured Fields is een werk van kraaltjes op de vloer. Om alle pilaren in de tentoonstellingsruimte van het CBK Zeeland legde De Ceuster kraaltjes om zo de pilaren van de vloer te isoleren en onderling met elkaar te verbinden. Purlines is een installatie van roze lijnen purschuim aangebracht op de witte achtermuur van het CBK Zeeland. Door het handschrift van De Ceuster lijken de lijnen golven te worden. Tenslotte bracht de kunstenaar het werk Dripping aan op de twee muren van het middenblok in de ruimte. De term 'betekenen' heeft twee betekenissen. Het houdt in 'betekenis geven aan' of 'het creëren van een tekening'. Bij het werk van De Ceuster zijn beide connotaties relevant. Zijn installaties zijn zowel ruimtelijke tekeningen als ruimtelijke betekenisgeving.

Klik hier om meer afbeeldingen van de tentoonstelling te bekijken
Info
0118-611443 of info@cbkzeeland.nl