Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Tentoonstelling provinciale aankopen 02/04

Van 3 januari tot en met 17 februari 2005 waren de provinciale aankopen te zien bij het CBK Zeeland in Middelburg. De tentoonstelling was een samenwerking tussen het Zeeuws Museum en het CBK Zeeland. De Commissaris van de Koningin, de heer W. van Gelder, verrichte op 16 januari 2005 om 16.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling.

Lees hier wat de PZC schreef over de tentoonstelling
Terug naar Archief
De aankoopcommissie van de Provinciale Kunstcollectie Zeeland stelde een budget beschikbaar voor een aankoopronde in 2004. Van dit budget wilde de commissie kunstwerken aanschaffen van in Zeeland wonende en werkende professionele beeldende kunstenaars. De organisatie van de aankoopronde was in handen van de Provincie Zeeland, het Zeeuws Museum en het CBK Zeeland.

De aankoopcommissie nodigde Zeeuwse beeldend kunstenaars uit documentatie in te zenden van werk dat beschikbaar was voor aankoop. De documentatie kon aanleiding vormen tot een verzoek van de selectiecommissie het werk in te leveren. De commissie hield in de beoordeling rekening met artistieke museale kwaliteit. In december 2004 was het budget voor de aankopen van de provinciale kunstcollectie van de jaren 2002, 2003, 2004 uitgegeven. 87 Zeeuwse kunstenaars stuurden in voor de selectie. Uiteindelijk werden van twaalf van hen in totaal vijfentwintig kunstwerken geselecteerd.

De selectie kwam tot stand door de keuze van een externe commissie. De aangekochte werken zijn van Guido Lippens (schilderijen), Antoine Mes (schilderijen), Janpeter Muilwijk (tekeningen), Ben Sleeuwenhoek (schilderijen) en Machteld van der Wijst (olieverf op roestvrij staal). Verder zijn in de collectie opgenomen glazen objecten van Bert Fijns, bariet foto?s en vier DVD?s van Piet Dieleman, irisprint van Kees de Valk, fotocollage?s van Hendri van der Putten en Bianca Runge, draadobjecten van Kees Wijker en beelden van Arie Berkulin.

Na Middelburg was de tentoonstelling ook nog te zien in o.a. Terneuzen en Zierikzee.

Info

0118-611443 of info@cbkzeeland.nl