Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder

De tentoonstelling is verlengd tot 12 juli 2009
Terug naar Archief
VERLENGD

25 april t/m 12 juli: wo - zo, 13u00 - 18u00

Meer informatie

Bekijk hier de talkshow van 5 april bij De Drukkerij in Middelburg onder leiding van Rebecca van Wittene. Klik op het laatste item voor een uitleg van Kathrin Ginsberg over dit land, art project.
Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder presenteert in het kunststation Hongersdijk een tentoonstelling waarbij de mens in relatie tot het omringende lanschap centraal staat. Aanleiding voor Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder is het 200-jarig bestaan van de KMWP (Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder). In de hofstede Hongersdijk zijn vanaf 25 april kunstwerken te zien van Maartje Korstanje, Kultivator, Dirk Zoete, Eva Fiore Kovakovsky en Tue Greenfort. In het kunststation brengen deze vijf kunstenaars de maatschappelijke, economische, politieke en culturele dimensies van het landschap in beeld. Daarnaast worden vier schetsontwerpen voor een blijvend land art project voor de Wilhelminapolder gepresenteerd van Guillaume Bijl, Michael Beutler, Meg Webster en Jeppe Hein. Op uitnodiging maakten zij een ontwerp , geent op de culturele, historische en landschappelijke kenmerken van de polder. Op 25 april wordt bekendgemaakt welke van de vier voorstellen wordt uitgevoerd.
Op 25 april vond de opening plaats door Koningin Beatrix
Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder is een initiatief van CBK Zeeland (centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur) en mede ontwikkelt door SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) in opdracht van de KMWP.