Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

lancering agenda kunstinzeeland.nl

Op 14 november 2008 lanceerde het Centrum voor Beeldende Kunst Zeeland (CBK Zeeland) in samenwerking met de Provinciale Zeeuwse courant (PZC) een nieuw platform voor de kunstliefhebber die in Zeeland woont of Zeeland bezoekt: www.kunstinzeeland.nl. Op deze website zetten wij het kunstaanbod in onze provincie naast elkaar, zodat belangstellenden één adres hebben waar zij snel en gemakkelijk na kunnen gaan wat de verschillende galerieën, musea en kunstcentra op een bepaald moment aan beeldende kunst te bieden hebben. Aan de ene kant zal deze website het aanbod voor het publiek overzichtelijk maken en aan de andere kant biedt het de aanbieder van kunst de mogelijkheid dit publiek beter te bereiken. Een win-winsituatie voor alle partijen!

Naast deze agenda voor beeldende kunst krijgen ook de beelden in de openbare ruimte aandacht op de website. In samenwerking met de Zeeuwse gemeenten wil CBK Zeeland een compleet bestand opbouwen van beelden in de openbare ruimte. Naast een openbaar gedeelte is de website ook te gebruiken om informatie met betrekking tot de staat van de beelden, onderhoud, eigendom e.d. op te slaan. Deze informatie is alleen toegankelijk voor bestandbeheerders bij de desbetreffende gemeente.
CBK Zeeland is voor de publiciteit van de website een samenwerking aangegaan met de PZC. Dit garandeert voor alle betrokken partijen veel aandacht in de krant en op de website van de PZC. Tevens biedt dit mogelijkheden om bij het inventariseren van kunst in de openbare ruimte het Zeeuwse publiek te betrekken.