Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kinderkunstweek 2013

De tweede Zeeuwse Kinderkunstweek is gestart!

Terug naar Archief
Zeer bijzondere opening in Podium ’t Beest in Goes
Woensdag 13 maart is om 10.30 de tweede Zeeuwse Kinderkunstweek geopend in ’t Beest in Goes. De kunstenaars Paul en Menno de Nooijer hebben i.s.m. de componist Jorrit Tamminga een performance gemaakt rond het thema LICHT.

Bekijk hier de impressie van de opening.


De Kinderkunstweek (KKW) heeft als belangrijkste doel kinderen al jong in aanraking te brengen met eigentijdse kunst. Kinderen (vier- tot twaalfjarigen uit het basis- en speciaal onderwijs) laten ervaren dat galeries en ateliers voor hen geen drempels bevatten, is een voorwaarde om vertrouwd te raken met eigentijdse kunst. Een positief neveneffect is dat ook ouders en leerkrachten vaak meekomen. Dit jaar doen bijna zestig scholen mee aan de KKW; twee keer zo veel als in 2012.

Speciaal kunstwerk van Paul en Menno de Nooijer voor de kinderen
Gedurende de tien dagen kunnen de kinderen stickers voor de kinderkunstbon verzamelen. Een kind dat met zijn volle kinderkunstbon kan aantonen dat het vier maal actief bezig is geweest met kunst in en buiten schooltijd, kan een origineel kunstwerk kopen voor een zeer gering bedrag. Paul en Menno de Nooijer vervaardigen speciaal voor deze KKW een drietal kunstwerken rond het thema licht waaruit kinderen kunnen kiezen. Het achterliggende idee is dat kinderen al heel jong kunnen beginnen met het opbouwen van een kunstverzameling.
Ideeënboek en site vol suggesties
Voor leerkrachten van deelnemende scholen en andere geïnteresseerden is een speciaal Ideeënboek samengesteld met achtergrondinformatie en uitgewerkte suggesties door Marja Geerse en Bo de Jong. Daarnaast is op de site www.kinderkunstweek.nl veel informatie te vinden over diverse workshops, activiteiten en openingstijden van de deelnemers. Ook een registratie van de performance van Paul en Menno de Nooijer is gedurende de KKW op deze site te zien.

Zeeuws initiatief
Uniek is de samenwerking van talrijke Zeeuwse organisaties, die zich bezighouden met kunsteducatie en kunstenaars, galeries en ateliers. Dit initiatief wordt ondersteund door zowel overheden, onderwijs als het bedrijfsleven.
Het is de bedoeling dat de Zeeuwse Kinderkunstweek een jaarlijks terugkerende manifestatie wordt, die steeds in een andere regio van Zeeland wordt geopend. Volgend jaar zal dat in Zeeuws-Vlaanderen zijn.