Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Freedom4all

Freedom4all
Vrijdag 15 mei t/m vrijdag 26 juni 2009


In 2009 viert COS Zeeland (centrum voor internationale samenwerking) uit Goes haar 25 jarig jubileum. Dit doet zij o.a. door het organiseren van een cultuurprogramma in samenwerking met CBK Zeeland genaamd Freedom4all. Het thema is de situatie van vluchtelingen/migranten in Zeeland in relatie tot de vier vrijheden geformuleerd door Roosevelt.
Terug naar Archief
Een zestal kunstenaars laat zich inspireren door het verhaal van migranten en maakt werk dat tentoongesteld wordt bij CBK Zeeland in Middelburg. De kunstenaars zijn: Wido Blokland, Ans Couwenberg, Tamara Dees, Marcel de Jong, Ludmila Kalmaeva en Paul & Menno de Nooijer
Iedere kunstenaar of kunstenaarsduo maakt een drietal werken. Ieder werk heeft een formaat van 100 x 70 cm (hoogte x breedte). Het werk ontstaat onder een levensgrote scanner die staat opgesteld bij het Zeeuws Archief. Het beeld dat hier ontstaat wordt bij Printinart omgezet in een 12-kleuren pigmentdruk. Opgeplakt op dibond en achter hoogglanzend Acrylaat (zogenaamd Diasec) worden de werken bij CBK Zeeland gepresenteerd.
Fotograaf Martijn Doolaard uit Hoek heeft van alle migranten en kunstenaars een portret gemaakt dat tevens op de tentoonstelling te zien zijn zal. Deze portretten worden begeleid door korte teksten over de migranten en de ideeën van de kunstenaars voor de kunstwerken. De teksten zijn geschreven door Els Koolhaas van Vluchtelingenwerk.