Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

expositie Zeeuwse Nieuwe

1 oktober t/m 16 december 2005

In Zeeland is een nieuwe generatie kunstenaars opgestaan. Betrokken kunstenaars zijn op initiatief van het CBK Zeeland bijeengekomen om te werken aan een gezamenlijke presentatie waarbij op een informele manier >extra_ inspirerende_ uitwisselingen< tot stand komen. Verschillende activiteiten hebben inmiddels plaats gevonden.
Op zaterdag 1 oktober was de startexpositie van Zeeuwse Nieuwe informeel geopend. Van alle deelnemende kunstenaars werd een aantal werken getoond met als doel elkaar en elkaars werk beter te leren kennen. Deze uitwisseling zou het maken van nieuw werk uit kunnen lokken of kunnen leiden tot samenwerkingsverbanden.

Lees hier wat de PZC schreef over de expositie
Terug naar Archief
In de periode gelegen tussen de startexpositie en de eindexpositie werd door deelnemende kunstenaars gewerkt in één van de gastateliers in het gebouw aan de J.P. Coenstraat 5 te Goes.

Eveneens werden in de periode tot 26 november andere gezamenlijke activiteiten ontplooid door de Zeeuwse Nieuwe. Zo hebben zij hun werk op verrassende plaatsen getoond op de Contacta bedrijvenbeurs in Goes (11 t/m 13 oktober) en was er werk van hen te zien in boekhandel de Drukkerij in Middelburg. Op 19 november staat een modeltekensessie op de agenda met Neerlands beroemdste model aller tijden: Maria Vlieger.

Het project Zeeuwse Nieuwe is boeiend weergegeven in een kunstcatalogus en DVD. De uitgave is opgepakt als een zelfstandig kunstproject. De betrokken kunstenaars worden geciteerd in woord en beeld. De catalogus en DVD vormen samen een verrassende registratie van de Zeeuwse Nieuwe. Voor meer informatie of om te bestellen - klik hier.
Zeeuwse Nieuwe:
Bianca Runge, Caroline Passenier, Coen Wieman, Danny van Rijt, Denz de Kroon, Ellen de Boer, Janneke Rottier, Liesbeth Labeur, Liesbeth Minderhoud, Machteld van der Wijst, Michiel Paalvast, Nanda Runge en Ollo Feenstra.

Lees hier het artikel dat op 10 november 2005 verscheen in de PZC
Info
0118-611443 of info@cbkzeeland.nl