Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Expositie Kees de Valk

De Middelburgse kunstenaar Kees de Valk exposeerde van 15 oktober t/m 30 november bij het Centrum voor Beeldende Kunst Zeeland met de expositie ?who loves the sun?. De tentoonstelling was samengesteld uit twintig 'verf op verf' schilderijen. Een overzicht van het geëxposeerde werk verscheen in een boek dat eveneens de titel 'Who loves the sun' draagt. Theo Laurentius opende de tentoonstelling met een inleiding over de During methode, een 18e eeuwse manier die uitlegt waarom iets mooi is of juist niet.

Lees hier wat de PZC schreef over deze expositie

Licht

Op een film van Paul en Menno de Nooijer is te zien hoe de kunstwerken gemaakt waren. Een jaar lang reisde de schilder met een doosje carbonpapier in zijn koffer. De velletjes, die niets wegen en daarom makkelijk in zijn bagage pasten, geruikte hij als drager voor zijn schilderijen. Voor zijn nieuwe werk had hij als ondergrond carbonzwart gebruikt. 'Ik schilder het liefst het licht. Met titaanwit op het carbonaat komt dat mooi en teer over', zegt De Valk. 'Verder terug naar de eenvoud kan bijna niet.'Het resultaat: een reeks schilderijen waarin met witte verf op een zwarte achtergrond het licht werd gevangen. De kunstenaar had een jaar als kluizenaar geleefd om de schilderijen te maken. Zijn werk is opgenomen in een boek.

Harmonie

Kees de Valk (1946) studeerde autonome beeldende kunst aan de Vrije Academie in Den Haag en kunstgeschiedenis aan de Gemeentelijke Universiteit in Amsterdam. In zijn werk zoekt hij naar harmonie tussen inhoud en vorm, waarbij zijn liefde uitgaat naar het schilderen. Soms is volgens hem fotografie, sculptuur, of video een beter beeldend middel. Door gebruik te maken van gecombineerde materialen zoals glas, kunststoffen, papier en digitale technieken ontstaan aansprekende installaties. In zijn werk zien we de mens als regelmatig terugkerend onderwerp.

Info

0118-611443 of info@cbkzeeland.nl