Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

22 november: Lezing Kitty Zijlmans

22 november: lezing ?Mondialisering en interculturatie binnen de kunstwereld? door prof.dr.Kitty Zijlmans

Op donderdagavond 22 november geeft prof.dr. Kitty Zijlmans op uitnodiging van het CBK Zeeland de lezing ?Mondialisering en interculturatie binnen de kunstwereld? in de filmzaal van de Provincie. Kitty Zijlmans (1955) promoveerde in 1989 op een theoretisch proefschrift over kunstgeschiedenis en systeemtheorie. Vanaf 2000 is zij hoogleraar in de Geschiedenis en theorie van de beeldende kunst van de nieuwste tijd aan de Universiteit Leiden. Haar interesse ligt op het gebied van de hedendaagse kunst, met name de nieuwe media en installatiekunst, kunsttheorie en methodologie. Daarnaast hebben de positie en het aandeel van de vrouw in kunst en cultuur en de huidige interculturele processen en mondialisering van de (kunst)wereld haar bijzondere belangstelling. Dit hangt nauw samen met het streven van de opleiding naar het ontwikkelen van een kunstgeschiedenis in mondiaal perspectief.
Terug naar Archief

De lezing wordt gehouden in de filmzaal van de Provincie Zeeland. Abdij 8 in Middelburg.
Ontvangst vanaf 19u30 met koffie/thee.

Na de lezing - van 20u00 tot 21u30 - kan bij het CBK Zeeland, Balans 17, onder het genot van een drankje worden nagepraat en kan de tentoonstelling 'Berlin', met werk van Ben Sleeuwenhoek en Bernd Trasberger, worden bekeken.

De toegang is gratis.

Tentoonstelling ?Mantel der Liefde?

Vanwege gezondheidsredenen is de tentoonstelling ?Mantel der Liefde? van Japeter Muilwijk - welke gehouden zou worden van 20 december tot en met 25 januari 2008 - tot nader orde verschoven. Een nieuwe tentoonstellingsdatum zal op onze website www.cbkzeeland.nl bekend worden gemaakt.