Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Welkom in Waterland - oproep

Zeeuwse Architectuurprijs 2023
Nationale Dag van de Architectuur 16 juni 2023.

Stuur uw voorstellen in voor 27 maart 2023!

Nye-uus

Sociale woningbouw, Nye-uus in Grijpskerke door WTS architecten, winnaar vakjury 2022

Zeeuwse Architectuurprijs 2023

CBK Zeeland organiseert zoals elk jaar, samen met het Zeeuws Architectenplatform en de PZC, de ‘Zeeuwse Architectuurprijs 2023’ (realisaties van 2022). De prijsuitreiking zal plaatsvinden bij de gelegenheid van de nationale Dag van de Architectuur. Het thema “Welkom in Waterland” combineert de ontvangstfunctie die ruimtelijk ontwerp dient en de herdenking van de ramp 70 jaar geleden. Hoe combineren we een welkom voor iedereen in de Zeeuwse regio waarin water zo’n grote rol speelt. Deze onderwerpen vormen de basis van de jurering van de inzendingen. Alle projecten zijn welkom.

logo zap-pzc-cbk

Uitnodiging

Graag nodigen wij iedereen uit - architecten, aannemers, ontwikkelaars, leveranciers - om uiterlijk 27 maart een inzending te doen van uw mooiste bouwwerk van Zeeland van het afgelopen jaar. Het kan daarbij gaan om bouwwerken (nieuw en renovatie), stedenbouwkundige projecten (wijken en openbare ruimten), en landschapsinrichting (groen- en infrastructuur).

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen de waarde zien van een mooie leefomgeving en de hedendaagse Zeeuwse architectuur zichtbaar, toegankelijk en bespreekbaar maken. Met uw inzendingen maken we een mooie lijst van de realisaties uit 2022. Deze lijst zal online worden gepubliceerd door de PZC, met een stem-module, zodat het publiek zich kan uitspreken. Op vrijdag 16 juni, de dag voorafgaand aan de Nationale Dag van de Architectuur 2023 op zaterdag 17 juni, zullen we de vijf genomineerde vakjury-projecten bezoeken met de vakjury voor een definitief oordeel. Aansluitend zal de prijsuitreiking van de Juryprijs en de Publieksprijs plaatsvinden. De beide winnaars zullen worden gepubliceerd in de PZC.

We verwachten uw inzending uiterlijk 27 maart, per email naar cweiler@cbkzeeland.nl idealiter met de volgende gegevens:
3 Mooie afbeeldingen + Projectnaam + Locatie (plaats) + Functie + Ontwerper + Opdrachtgever + Omschrijving van max. 200 woorden + indien mogelijk een link naar een web-artikel.

Hier volgen puntsgewijs de criteria voor waaraan uw inzending moet voldoen:
- Gelegen in Zeeland - Gerealiseerd in 2022 - Bouwwerken (nieuw en renovatie) - Stedenbouwkundige projecten (wijken en openbare ruimten) - Landschapsinrichting (groen- en infrastructuur) - Vermelding van ontwerper en uitvoerder (niet per sé Zeeuws)

Inzenden van uw voorstel kan naar: cweiler@cbkzeeland.nl