Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

GRENS|GEVALLEN - Conferentie

Conferentie - 13 september 2024 – 14:00-16:00 uur – Locatie Vlissingen (ntb)
CBK Zeeland i.s.m. MooiNL (Min VRO) en CoLA

Welke schoonheid, welke belofte van geluk, is te vinden in het alledaagse leven dat zich ontvouwt op de grens van land en water?

Veldstation Saeftinghe

Veldstation Saeftinghe, Ro&Ad Architecten, foto van Merijn Koelink

Op 13 september zal een conferentie plaatsvinden ter gelegenheid van het project Grens|gevallen. Het project is bedoeld voor jonge Zeeuwse professionals die zich interesseren èn inzetten voor een duurzaam en fier ingerichte Zeeuwse delta. We doen dit op twee manieren: vanuit een brede representatie van alle natuurlijke en culturele inwoners van de regio, en vanuit de artistieke compositiekracht van individuele makers. Deze grote opgave wordt vereenvoudigd in een oproep waarop we jullie antwoord willen weten: “Welke schoonheid, welke belofte van geluk, is te vinden in het alledaagse leven dat zich ontvouwt op de grens van land en water.”

We willen jonge Zeeuwse makers inspireren en informeren over lokaal verankerde duurzame ontwikkelingen met een nieuw artistiek onderzoeks-, ontwerp- en ontwikkelprogramma. We beginnen met een conferentie over de resultaten van eerdere CBK Zeeland producties en een kritisch beschouwing van de handreikingen van de Nota Ruimte van het Ministerie.

Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan via cweiler@cbkzeeland.nl We hopen op deelnemers uit verschillende organisaties, zoals het Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt, HZ Vlissingen, Zeeuwse Milieufederatie, Nederlandse UNESCO Commissie, Jonge Ambtenaren Zeeland, Jongregio Zeeland en Scheldt Youth Parliament en de creatieve sector.

Deze Kick Off is tevens onderdeel van een programma tijdens het filmfestival ‘Film by the Sea’ (Vlissingen 6-15 sept). Vier evenementen geven daar een podium aan de fundamentele verhouding tussen mens en natuur in Zeeland: een Nieuw-Zeelandse film en een Zeeuwse petitie voor de rechten van de natuur (12/09/24 - 19:00 - Cinecity, Vlissingen), een performance met het onzichtbare Zeeland in de hoofdrol (13/09/24 – Westbeer, Vlissingen) en onze conferentie.

logo's conferentie grensgevallen

Meer weten?

Wil je meer achtergrond-informatie over dit project?

Lees dan verder...