Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

1e Architectentafel 2024 - 29 mei

1e Architectentafel 2024 - 29 mei 

Aanvulling op onze nieuwsbrief van 30 april j.l.

Thema 2024 'Industrieel en Biobased Bouwen'

UITNODIGING voor de 1e Architectentafel van 2024 met Flip ten Cate, voorheen Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, mede initiatiefnemer en auteur van het "Architectonisch kader voor ruimtelijke kwaliteit bij industriële woningbouw"

Datum: woensdag 29 mei 2024 van 17.00 tot 19.00 uur
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg

Flip ten Cate +

Flip ten Cate

Op 29 mei zal Flip ten Cate de eerste Architectentafel inleiden. Vanuit de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit werkte hij samen met o.a. het College van Rijksadviseurs en Ministerie BZK aan ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige woningbouw. De voordelen van industriële bouw voor beheersbare technische bouwkwaliteit vragen om standaardisatie. Ruimtelijke kwaliteit vraagt echter om locatiespecifiek ontwerp en zorgvuldige interactie met de historie en de mensen in de omgeving. De handreikingen bieden een stedenbouwkundig kader, een architectonisch kader en een organisatie-model waarmee de fabrieksmatige bouwproductie toch ruimtelijke kwaliteit kan opleveren.

Flip ten Cate was tot recent directeur bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit die zich sinds 1931 ten doel stelt de schoonheid van onze gebouwde omgeving te bevorderen.

logo ATZ

Architectentafels 2024

CBK Zeeland en het Zeeuws Architectenplatform organiseren elk jaar, met steun van de BNA, een serie architectuurlezingen. Ze dienen ter informatie en inspiratie voor de Zeeuwse ontwerp-gemeenschap. De uitkomsten worden doorgegeven aan overheids- en/of markt- en/of industrie-partners. Het thema dit jaar is 'Industrieel en Biobased Bouwen'. We presenteren een serie met beleidsmakers, ontwerpers en opdrachtgevers die allen reeds stappen zetten in deze ontwikkelingen.

Hartelijk welkom!

Datum: woensdag 29 mei van 17.00 tot 19.00 uur.

Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg

gratis toegang, borrel na afloop

Bekijk hier de planning voor de volgende Architectentafels!

bna-zap-cbk