Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Tentoonstelling NIEUW TIJ

Stichting Het Zeeuwse Gezicht schreef een prijsvraag uit onder architecten, beeldend kunstenaars en vormgevers, om een visie te geven op het nieuwe wonen in de polder. De drie beste ontwerpen kregen op 24 juni een prijs van de jury. Ook het publiek mocht een winnaar aanwijzen.

Klik hier om te lezen wat de PZC schreef over de tentoonstelling

Tentoonstelling
Zesentachtig ontwerpers hadden de uitdaging opgepakt en een idee ingestuurd. In de tentoonstellingsruimte van het CBK Zeeland waren de ingezonden ontwerpen tot en met 2 juli 2006 te bekijken. Bezoekers konden tot 20 juni aanwijzen welk idee beslist de publieksprijs moest krijgen. Onder de stemmers werd een geheel verzorgd arrangement in Grand Hotel Arion verloot.

Impuls leefklimaat

Met deze prijsvraag ?Nieuw Tij, een impuls voor Zeeland? wil Stichting Het Zeeuwse Gezicht aandacht vestigen op de veranderingen op het Zeeuwse platteland. De agrarische sector krimpt langzaam en jongeren vertrekken naar de stad wegens gebrek aan werk en woonruimte. De ruimte die daardoor ontstaat, wordt opgevuld met vakantieparken of uitbreidingswijken rond historische dorpskernen. Het Zeeuwse Gezicht oppert met een schone lei te beginnen en vroeg vormgevers een visie te ontwikkelen, in woord en beeld, voor het nieuwe of vernieuwende wonen in het landelijk gebied van de provincie Zeeland. De visie moet een impuls geven aan het leefklimaat in Zeeland.

Prijsuitreiking op de dag van de Architectuur

Op de Dag van de Architectuur (dit jaar op 24 juni) konden de winnaars bij het CBK Zeeland hun prijs in ontvangst nemen. Ook de publieksprijs, het idee dat door het publiek als mooiste, beste of creatiefste was aangewezen, werd op de Dag van de Architectuur uitgereikt.
Aansluitend aan de prijsuitreiking hield De Bond Nederlandse Architecten, Kring Zeeland in samenwerking met Stichting Het Zeeuwse Gezicht een debat in de filmzaal van de Provincie Zeeland. Het programma op de Dag van de Architectuur begon om 13.30 uur in de expositieruimte van het CBK Zeeland op de Balans 17 in Middelburg. Voor iedereen waren deze activiteiten vrij toegankelijk.

Jurering

Een onafhankelijke jury koos uit de inzendingen drie winnende ontwerpen. In de jury namen zitting: Christine de Ruijter (AWG architecten Antwerpen), Bert Steinmetz (journalist Het Parool) Jan Brouwer (architect en Rijksadviseur Infrastructuur) Adriaan Geuze (West 8, urban design & landscape architecture), Harry van Waveren (gedeputeerde Provincie Zeeland).
Info
0118-611443 of info@cbkzeeland.nl