Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Project KROTofKANS

Zeeuws-Vlaanderen kent woningen in alle soorten en maten. Zeeuws-Vlaanderen telt ook kleinere oudere particuliere woningen met voorzieningen die niet meer passen bij de wensen van deze tijd.
Dit jaar betrekt het project KROTofKANS drie bestaande woningen in drie kernen. Geen kapitale villa of landhuis op een grote kavel, maar een gewoon bestaand rijtjeshuis met een tuin. Het landschap en de ruimte of een speelplaats voor jonge kinderen in de buurt. Voor ieder wat wils en voor een aantrekkelijke prijs te verkrijgen.
Helaas staan sommige woningen lang te koop of leeg. Het wonderlijke is dat dit probleem direct over de grens, soms zelfs enkele honderden meters verderop, veel minder speelt. Daar worden dergelijke woningen, vrijstaand of meestal ook gewoon deel uitmakend van een rijtje, redelijk snel verkocht en op creatieve wijze opgeknapt. Is dit een kans voor de dergelijke woningen in Zeeuws-Vlaanderen?

Om naar oplossingen te zoeken en goede voorbeelden te geven vragen wij architecten, kunstenaars, vormgevers, schrijvers en andere deskundigen van uiteenlopende disciplines een jaar lang samen met andere partners en geïnteresseerden voor korte of langere tijd in 1 van onze woningen te logeren.

Als toerist te gast in ons huis kun je proeven hoe het is om in Zeeuws-Vlaanderen te wonen. Je kunt op je eigen manier een schets maken van het HUIS en de omgeving. Je logeert een week of langer gratis in ons HUIS, maakt plannen en/of kijkt rond. Wat zijn de sterke punten? Zijn er nog verbeterpunten of liggen er kansen in de omgeving die nog niet worden benut?

aanmelden & volgen

Kortom: KROTofKANS zoekt gasten. Meld je aan via het blog www.krotofkans.nl en motiveer waarom je graag eens wil proeven van wonen in Zeeuws-Vlaanderen!

Op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in en om het HUIS kan via het blog (www.krotofkans.nl) en via Twitter (@krotofkans).