Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Nieuw TV programma bij Omroep Zeeland

OverNieuw is een programma over nieuwe architectuur in Zeeland.

Vanaf 3 april 2012 iedere dinsdag herhaling van Over Nieuw

klik hier voor het uitzendschema
Aan de hand van een tiental thema’s wordt de jongste productie -van pakweg de laatste vijf jaar- aan architectuur kritisch onder de loep genomen. Niet alleen deskundigen op dit vakgebied geven commentaar, maar juist ook degenen die ieder dag of met grote regelmaat al dan niet noodgedwongen worden geconfronteerd met de resultaten van wat ontwerpers en opdrachtgevers samen tot stand brachten.

Bewoners, gebruikers, aannemers, makelaars, dorpsgenoten, vakbroeders, gemeenteambtenaren. Want architectuur is per definitie het product van een denk- en overlegproces dat tijd neemt, soms grote inspanning vergt en waar altijd veel partijen bij betrokken worden. Al is dat niet altijd zo gemakkelijk aan het eindresultaat af te lezen. Omdat architectuur de neiging heeft lang te blijven bestaan, zal het publiek er aan moeten wennen en/of mee moeten leren leven. Dan kan het helpen als je weet waar het vandaan komt, hoe mensen op dit idee kwamen en waarom het misschien zo gek nog niet is. Of juist wel. Over die achtergronden gaat dit programma. Soms eenvoudigweg over dat wat nieuw is, soms concluderend dat dit beter overnieuw gedaan zou kunnen worden.

OverNieuw is een initiatief van Rebecca van Wittene, Johan de Koning en CBK Zeeland. Zij schetsen het beeld op televisie, bij Omroep Zeeland, elke twee weken, te beginnen op 19 november. Het camerawerk is van Kevin Augustijn, Wouter Crusio verzorgt de editing en Martien Luteijn doet de grafische vormgeving van de serie. Via de teksten van Jan van Damme en de foto’s van Mechteld Jansen in de PZC is de serie ook te volgen in de krant. En daarnaast via de websites van CBK Zeeland, PZC, OZ en natuurlijk via deze site www.overnieuw.tv

De serie is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning door het Stimuleringsfonds voor de Architectuur in Rotterdam, Provincie Zeeland, CBK Zeeland en Omroep Zeeland.