Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

documentaire 'Sybold van Ravesteyn, architect voor de eeuwigheid'

De BNA, kring Zeeland vertoonde op woensdag 15 maart 2006 de documentaire 'Sybold van Ravesteyn, architect voor de eeuwigheid', geproduceerd door de Rotterdamse filmmaker Koert Davidse.
Van Ravesteyn is de architect van onder meer diergaarde Blijdorp en het station in Vlissingen. Jarenlang heeft hij in opdracht van de NS gebouwen ontworpen. In zijn jeugd had de in 1983 overleden architect al 'last' van de Rotterdamse mentaliteit, zoals hij schrijft in zijn autobiografische aantekeningen. Dat kwam door 'een gevoel van grootsheid en dynamiek van de Rotterdamse haven'. Dat schreef hij bijna honderd jaar geleden. Meubels, gebouwen en kunst vulden zijn leven. 'De Stijl' en 'De Gemeenschap' waren voor hem inspiratiebronnen en in die kringen kon hij ook zijn bevlogenheid kwijt.
In de documentaire zijn familieleden te zien, die nu nog op jacht zijn naar door Van Ravesteyn ontworpen meubels. Het zijn heuse collectors items. De documentaire is mede tot stand gekomen door steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.
Klik hier voor meer informatie over de architect en zijn werk voor de NS.

De film was voor iedereen vrij toegankelijk; alle kosten kwamen voor rekening van de BNA.
Na de film was er gelegenheid om te discussieren met de maker van de film Koert Davidse.
Info
0118-611443 of info@cbkzeeland.nl