Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel met Harry van Waveren

Woensdag 4 juni organiseren CBK Zeeland, Het Zeeuwse gezicht en de BNA voor de derde keer dit jaar een architectentafel. In totaal wordt vijf keer een prominente gast uitgenodigd een bijeenkomst te organiseren. Van 17 uur tot 19 uur is op 4 juni het woord aan Harry van Waveren, gedeputeerde cultuur en ruimtelijke ontwikkeling van de Provincie Zeeland.
Terug naar archief
Architecten zijn verantwoordelijk voor de opdracht, het ontwerp of het gebruik van een specifiek gebouw, park of woonwijk. En ze zijn niet de eerste. Heel Zeeland is het resultaat van een eeuwenlange samenwerking tussen opdrachtgevers en uitvoerders. Tussen overheden, bedrijven en burgers. Het resultaat mag er zijn: de mooiste provincie van Nederland.

Maar het kan altijd beter. Daarom werken provincie en gemeenten aan een nieuw programma Mooi Zeeland. Er moet beter worden nagedacht bij nieuwe ontwikkelingen. Over goede locatie, functie en vormgeving. Alleen nieuwbouw buiten de stad als de ruimte in de stad wordt benut. Historische gebouwen een nieuwe functie geven, zonder het karakter aan te tasten. Bebouwing die het landschap verpest, vervangen door bebouwing die het landschap versterkt. Dat zijn opgaven waar Zeeland voor staat.

Maar kan dat allemaal wel in Zeeland? Maken gemeenten een goede locatiekeuze, geven opdrachtgevers de ruimte om creatief te zijn, weten architecten wel hoe je de Zeeuwse beeldkwaliteit versterkt en is dat dan ook wat de consument wil?

Tijd voor een goed gesprek, vindt Harry van Waveren. De architectentafel vindt plaats bij CBK Zeeland, Balans 17 in Middelburg. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje mee te praten over de inrichting van Zeeland.
Meer informatie:
CBK Zeeland
Petra de Braal
Tel: 0118-611443 of pdebraal@cbkzeeland.nl /
www.cbkzeeland.nl