Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 4 juni

Mooi Zeeland

Harry van Waveren (gedeputeerde Cultuur en Ruimtelijke ontwikkeling van de provincie Zeeland) zal de architectentafel van 4 juni aanstaande verzorgen. Het thema die avond is Mooi Zeeland.
Terug naar archief

Bepaalt u hoe Zeeland er uit ziet?

U bent verantwoordelijk voor de opdracht, ontwerp of gebruik van dat specifieke gebouw, park of woonwijk. En u bent niet de eerste. Heel Zeeland is het resultaat van een eeuwenlange samenwerking tussen opdrachtgevers en uitvoerders. Tussen overheden, bedrijven en burgers. Het resultaat mag er zijn: de mooiste provincie van Nederland.

Maar het kan altijd beter. Daarom werken provincie en gemeenten aan een nieuw programma 'Mooi Zeeland'. Er moet beter worden nagedacht bij nieuwe ontwikkelingen. Over goede locatie, functie en vormgeving. Alleen nieuwbouw buiten de stad als de ruimte in de stad wordt benut. Historische gebouwen een nieuwe functie geven, zonder het karakter aan te tasten. Bebouwing die het landschap verpest, vervangen door bebouwing die het landschap versterkt. Dat zijn opgaven waar wij voor staan, waar u voor staat.

Maar kan dat allemaal wel in Zeeland? Maken gemeenten een goede locatiekeuze, geven opdrachtgevers de ruimte om creatief te zijn, weten architecten wel hoe je de Zeeuwse beeldkwaliteit versterkt en is dat dan ook wat de consument wil?

Tijd voor een goed gesprek.

Harry van Waveren
Gedeputeerde Cultuur en Ruimtelijke Ontwikkeling