Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Nieuwsbrief 29 mei 2024

  • Arno van Roosmalen;
    vervangend bestuurder/kwartiermaker CBK Zeeland

  • Reminder Artist in Wonderland - 5 juni 2024

______________________________________________________________

Arno van Roosmalen

Arno van Roosmalen


Via deze nieuwsbrief stel ik mijzelf graag aan je voor. Mijn naam is Arno van Roosmalen. De komende periode ga ik samen met het team de koers uitzetten voor de toekomst van CBK Zeeland. Ik doe dat in de rol van vervangend directeur-bestuurder met een opdracht als kwartiermaker.
Overtuigd van het maatschappelijk belang van kunst (in brede zin) heb ik op uiteenlopende plaatsen en in verschillende rollen geprobeerd kunstenaars te ondersteunen, de verbinding van kunst met maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken te leggen; en eigenlijk om de verwondering, het inzicht, de verrassing, de ontroering of zelfs de ontregeling die kunst kan bieden, te delen.

In Rotterdam en Den Haag heb ik bij verschillende organisaties en instellingen gewerkt, zoals bijvoorbeeld Museum Boijmans Van Beuningen, TENT. en Stroom Den Haag. Daar heb ik kunstenaars en organisaties weten te ondersteunen en stimuleren, vooral door de verbinding tussen het lokale en het internationale te leggen.

Sinds enkele jaren heb ik me daarnaast gericht op kunst in relatie tot de publieke ruimte. Dat is immers het domein waar kunst zich ontplooit in een speelveld van directe persoonlijke en maatschappelijke belangen. Ik doe dit o.a. als adviseur voor de gemeente Tilburg, voor kunstinstelling Z33 in Hasselt (B) en recent voor Kunstpunt, het voormalige Centrum Beeldende Kunst in Groningen.

Ik zie er naar uit om kennis met je te maken. Aarzel daarom niet om contact op te nemen. Dat kan direct via avanroosmalen@cbkzeeland.nl.

Hopelijk tot binnenkort!

Henriëtte Verburgh

Artist in Wonderland

Artist in Wonderland, de kunstenaar aan het woord
een (tweede) inspirerende avond met Henriëtte Verburgh

De eerste avond gemist? Geen probleem aansluiten kan altijd!

Hartelijk welkom op:
woensdag 5 juni 2024 van 19.30 tot 21.00 uur

locatie CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg

i.v.m. de organisatie graag aanmelden voor 3 juni a.s. via info@cbkzeeland.nl
(
als u zich al eerder heeft aangemeld dan is dit niet meer nodig)

Henriëtte Verburgh

Henriëtte Verburgh, beeldend kunstenaar en (kunst) psycholoog zal ons meenemen op een reis door de aard van kunst, kunstenaarschap en de betekenis ervan in onze hedendaagse wereld. Van de grenzen van creativiteit tot de realiteitszin die essentieel is voor het overleven als professioneel kunstenaar.

Bekijk hier de mini-documentaire 'IK BEN Henriëtte Verburgh' die gemaakt is door Mary Remijnse. 

kunstenaar 4.0 - violet

Welkom

Op woensdag 5 juni 2024 van 19.30 tot 21.00 uur
locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg

De avonden beloven inspiratie en inzicht voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunstwereld.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

In het najaar van 2024 zullen er nog twee boeiende kunstenaarsgesprekken plaatsvinden, in samenwerking met Theo Jordans en Ramon de Nennie.