Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Twee bijzondere films tijdens Film by the Sea.

Hierbij willen wij u attenderen op twee bijzondere films tijdens Film by the Sea.

* De kunstfilm MediaNeras donderdag 15/9 om 19.15 en zondag 18/9 om 19.15

* De documentaire Twee levens van Fifi Visser - extra voorstelling zaterdag 17/9 om 12.30
De kunstfilm: MediaNeras (Synopsis )
Mariana(López de Ayala) en Martin (Drolas) wonen in twee flats in Buenos Aires. De flats worden van elkaar gescheiden door een blinde muur. Ondanks dat ze vlakbij elkaar wonen in hun eigen eenkamerflat in Buenos Aires, beter bekend als 'schoenendoos', en elkaar regelmatig passeren, kennen de twee elkaar niet. Zij is een etaleur die eigenlijk opgeleid is tot architect en hij is een webdesigner die meer uren in het schijnsel van zijn computerscherm zit dan in het daglicht. Beiden zijn recentelijk flink op hun hart gestampt. Daarnaast hebben ze allebei hun angsten die hen weghouden van hun droomleven.
Gelukkig zijn beiden nog niet wanhopig maar proberen ze op allerlei komische manieren de liefde in hun leven terug te vinden. Ondanks het feit dat de twee elkaar niet kennen lijken ze een band te hebben door hun overeenkomsten en een ontmoeting is op handen. Medianeras gaat over de zoektocht naar liefde van twee mensen in een stad die bol staat van tegenstellingen.

Vlissingen:
donderdag 15/9 om 19h15
Zondag 18/9 om 19h15

Meer info op:
http://www.filmbythesea.nl/details/Medianeras

Documentaire: Twee Levens van Fifi Visser


'Je hebt eigenlijk twee levens. Eén leven dat stilstaat en één leven dat doorgaat.' Paulus Visser weet waar hij over praat. Al sinds 1985 keert hij samen met zijn vrouw Loes elk jaar terug naar de omgeving in Chili waar zijn zoon Maarten verdween.
Documentairemaakster Fifi Visser, de dochter van Paulus en Loes, vergezelt hen dit jaar om hun zoektocht vast te leggen. Opvallend is hoe standvastig de twee zijn. Ondanks de tijd die verstreken is blijven ze alle mogelijkheden onderzoeken. Alles wat maar kan helpen bij hun zoektocht, grijpen ze aan. Zo komen ze op de Chileense tv, radio en hangen posters op. Ze vertellen hun verhaal aan wie het maar wil horen. Ze zijn een team, Paulus en Loes, dat precies weet wat ze aan elkaar hebben. Ook bezoeken ze de gedenkplek van hun zoon. Loes houdt ondanks alles hoop, maar Paulus geeft eerlijk toe niet te denken dat ze hun zoon nog zullen vinden.
Een prachtig, aangrijpend portret over een geweldig doorzettingsvermogen ondanks grote onzekerheid en verdriet.

Vlissingen:
Zaterdag 17/9 om 12h30