Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Overdracht 'Passage' kunstwerk van Marinus Boezem

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

23 mei 2013

Façade 2012, de kunst- en architectuurmanifestatie in Middelburg, liet drie maanden bezoekers nadenken over de authenticiteit van deze pittoreske stad. Een wandelroute langs veertien tijdelijke installaties van internationaal gerenommeerde kunstenaars en verschillende stedenbouwkundige aspecten van Middelburg vormde de belangrijkste pijler van Façade 2012.

Als herinnering aan Façade 2012 hebben we één van de installaties voor Middelburg weten te behouden. Het betreft ‘Passage’ van Marinus Boezem. De installatie bestaat uit 25 hardstenen plaquettes met namen van overleden prominente personen die hun spirituele sporen in Middelburg hebben achter gelaten. De arduinen plaquettes liggen vanonder de Koepoort, een belangrijke toegangspoort tot de stad gebouwd in 1735, uitwaaierend in de bestrating richting de binnenstad.

Beeldend kunstenaar Marinus Boezem woont en werkt al bijna veertig jaar in Middelburg. Al die tijd betekent hij samen met zijn vrouw Maria-Rosa veel voor de kunst en cultuur in Middelburg en ver daarbuiten. De aankoop van zijn installatie ‘Passage’ is een ode aan wat hij aan Middelburg heeft gegeven.

Grote dank is verschuldigd aan de Gemeente Middelburg voor haar genereuze ondersteuning van Façade 2012 en de Rabobank die aankoop van ‘Passage’ mede mogelijk maakte.

Cbk Zeeland en vereniging Stadspark Molenwater nodigen u hierbij uit aanwezig te zijn bij de overdracht van het kunstwerk ‘Passage’ van Marinus Boezem aan Gemeente Middelburg. Deze overdracht en de presentatie van een kleine publicatie rond ‘Passage’ vindt plaats op vrijdag 7 juni om 16:30 uur bij het kunstwerk op de hoek van het Molenwater en de Nieuwe Oostersestraat in Middelburg.

Na een welkomstwoord door Kathrin Ginsberg, directeur Cbk Zeeland, zal wethouder Ed de Graaf het kunstwerk in ontvangst nemen met de overhandiging van het eerste exemplaar van de publicatie ‘Passage’. In deze publicatie is informatie te vinden over het kunstwerk en de personendie genoemd worden op de 24 plaquettes.