Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Oproep aan kunstliefhebbers: Schreeuw met ons mee! start 15.45 uur

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

16 november 2010
De broekriem moet worden aangehaald, ook bij de kunsten. Zoals deze bezuinigingen nu voor de culturele sector worden voorgesteld zijn buitenproportioneel hoog en zonder visie tot stand gekomen. Wat nu gebeurt, is niet de broekriem aanhalen maar de nek omdraaien.

Na de bezuinigingen vanuit het Rijk volgen nog de bezuinigingen van de provincie en de gemeenten. Deze drievoudige kaalslag zal iedereen gaan merken. Het betekent in elk geval minder en voor u aanmerkelijk duurdere voorstellingen, concerten, tentoonstellingen, cursussen en evenementen. Het zal ijzig stil worden in de tentoonstellingsruimten, galerieën, theaters, podia en musea, voor zover deze niet al verdwenen zijn. Het kunstenaarschap wordt een bedreigd beroep.

Oproep aan alle kunstliefhebbers in Zeeland

Kom 20 november (start 15.45) massaal naar het Abdijplein in Middelburg en laat ook uw schreeuw om cultuur horen. Bespeelt u een instrument, neem deze mee om een eenvoudige compositie van Douwe Eisenga uit te voeren. Iedereen kan meedoen! Met of zonder instrument. Repetities zijn niet nodig! De slagwerkers Cora Dellebeke en Arno de Klerk zorgen voor de ritmische basis. De bladmuziek is te downloaden op de website van Douwe Eisenga (www.douweeisenga.nl).

Zie ook www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

Tot zaterdag op het Abdijplein.

Kathrin Ginsberg
directeur CBK Zeeland