Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

de Slibreeks in 2010

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

18 december 2009
Wellicht heeft het bericht u bereikt dat onze gewaardeerde hoofdredacteur Aarnout de Bruyne op 4 december jl. is overleden. Wij betreuren dat zeer. Aarnout was van onschatbare waarde voor de Slibreeks, naast zijn inbreng als lid van de redactie gedurende ruim dertig jaar, besteedde hij veel tijd en aandacht aan de totstandkoming van de boekjes.

De redactie heeft de intentie om de reeks voort te zetten. We zijn niet geheel onvoorbereid, daar Aarnout al voor zijn ziekte had besloten in 2010 de reeks aan ons over te dragen. Hierover zijn regelmatig gesprekken gevoerd, zowel met Aarnout als onderling.
Ook neemt de redactie afscheid van Ronald Rijkse, die begin dit jaar aangaf tegelijk met Aarnout de redactie te willen verlaten. Wij danken hem voor zijn jarenlange inbreng en zijn verheugd dat hij ons nog steeds met zijn grote kennis van de Zeeuwse literaire historie wil adviseren.

Momenteel wordt er met een kleine achterstand gewerkt aan twee nieuwe deeltjes:
het eerste - Tja - schreef de Franstalige Belgische dichteres Gwenaëlle Stubbe tijdens twee korte verblijven dit jaar in kunstenaarscentrum Willem III in Vlissingen. Dit deeltje zal als nummer 130 verschijnen in januari 2010. Nummer 131 staat gepland voor maart; het wordt een bijzondere uitgave van Marinus Boezem.
De nieuwe deeltjes in de reeks zullen we begin volgend jaar aankondigen.