Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Vermeulen Brauckman Kunstprijs

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

6 juni 2007
De kunstwereld is een nieuwe prijs rijker: de Vermeulen Brauckman Kunstprijs. In samenwerking met het Museum Catharijneconvent looft de Stichting de prijs van ? 7.500,- uit. Museum Catharijneconvent wijdt begin 2008 een tentoonstelling aan de genomineerden. Beide instellingen hebben de ambitie om de prijs uit te laten groeien tot een tweejaarlijkse toonaangevende prijs voor beeldend kunstenaars.

Het thema van de eerste Vermeulen Brauckman Kunstprijs is ?In het begin? (Gen. 1:1). Kunstenaars uit de disciplines grafiek en/of videokunst worden uitgenodigd een nog niet eerder geëxposeerd kunstwerk met dit thema in te zenden waarbij de tekst leesbaar moet zijn.

De Vermeulen Brauckman Kunstprijs bestaat uit een geldbedrag van ? 7.500,- dat wordt uitgereikt door de Vermeulen Brauckman Stichting en een tentoonstelling van de genomineerde kunstwerken in Museum Catharijneconvent begin 2008.

De Vermeulen Brauckman Stichting heeft als doel initiatieven te steunen die op een verrassende wijze de tekst van de bijbel onder de aandacht brengen van een groter publiek. Zo stimuleert de stichting eveneens initiatieven uit de podiumkunstsector en de letterkunde. Kijk ook op www.vermeulenbrauckman.nl.