Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kunstuitleen op Woning Expo

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

13 maart 2007
CBK Zeeland en de Kunstuitleen Zeeland presenteren zich met één van de grootste stands op de Woningexpo Zeeland in Goes van 16 t/m 18 maart a.s. Met een totaaloppervlak van bijna 200 m² krijgt de bezoeker van de Woningexpo een beeld van wat hij/zij kan huren aan beeldende kunst bij de Kunstuitleen Zeeland. Een selectie van zo?n vijftig werken biedt iedereen een voorbeeld voor een passend kunstwerk in huis. Al vanaf ? 6,00 per maand kan men een werk van de Kunstuitlenen in Zeeland lenen.

Gratis uniek portret
Wie zich tijdens de Woningexpo Zeeland opgeeft voor een jaarabonnement krijgt gratis een unieke portretfoto van de fotograaf Remco van den Bosch uit Vlissingen, bekend van ?Beroemd in Zeeland?. Remco heeft hiervoor een mobiele studio ingericht op de Woningexpo Zeeland.

Grote keus beeldende kunst
In de loop van vele jaren heeft CBK Zeeland een grote collectie opgebouwd van zowel Zeeuwse kunstenaars als kunstenaars uit de rest van Nederland. Bekende Zeeuwse kunstenaars als Marinus Boezem, Piet Dieleman, Bert Frijns, Bregtje de Heer, Gust Romijn, Bianca Runge, Ben Sleeuwenhoek en David Vandekop zijn o.a. vertegenwoordigd met meerdere werken.

Ook kunstuitleen voor bedrijven
Niet alleen particulieren maar ook bedrijven kunnen kunst lenen. CBK Zeeland in Middelburg heeft een aparte collectie die alleen aan bedrijven en instellingen in Zeeland uitgeleend wordt. Anne Breel, coördinator bedrijfsexposities CBK Zeeland, stelt in overleg met bedrijven collecties samen die regelmatig gewisseld worden en aansluiten bij het imago van deze bedrijven.

Woningexpo Zeeland, Zeelandhallen Goes, vrijdag 16 maart van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 17 en zondag 18 maart van 10.00 tot 18.00 uur.