Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Jeugdarchitectuur bij CBK Zeeland

Het nieuwsarchief bevat projecten en items die zijn afgerond.

1 december 2006
Tentoonstelling ?PS Huisjes? aangevuld met werk van 11 t/m 18-jarigen

Unieke maquettes van basisschoolleerlingen en van studenten van het ROC Zeeland flankeren driedimensionaal werk van bekende Zeeuwse architectenbureaus in de tentoonstelling ?PS Huisjes?. Zondag 3 december om 13.00 uur opent het CBK Zeeland haar deuren voor publiek. De tentoonstelling duurt tot en met 15 december.

Kinderen uit de bovenbouw van de basisscholen De Oleander in Arnemuiden en De Schutte in Gapinge hebben hun fantasie de vrije loop gelaten. Gewapend met een scherp mes, veel lijm en een plaat piepschuim hebben zij zich laten inspireren door werkmaquettes van Zeeuwse architecten. Zij knutselden een huis met een dakvullend zwembad in elkaar, bouwden kastelen en gedurfde paalwoningen.

Dinsdag zetten ook studenten van het ROC Zeeland een aantal maquettes bij het CBK Zeeland neer. De leerlingen, die in het eerste leerjaar van de afdeling bouwkunde design zitten, bogen zich onder andere over de vormgeving van Romeinse badkamers.

Dit fantasievolle werk staat tussen tientallen werkmaquettes van Zeeuwse architecten waar de tentoonstelling ?PS Huisjes? uit bestaat. Het CBK Zeeland en Het Zeeuwse Gezicht hebben de schetsmaquettes van architecten bijeengebracht om te laten zien hoe architecten te werk gaan bij het ontwerpen van een gebouw.

Meer over 'PS Huisjes'.