Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kinderkunstweek 2012

Bestemd voor alle kunstinstellingen in Zeeland

Kinderen in contact brengen met kunst en hiervoor enthousiast maken is het belangrijkste doel van de Kinderkunstweek. Een week lang staat kunst bij kinderen tussen 4 en 12 jaar centraal. Het initiatief is ontstaan in Zeeland en de eerste editie is een Zeeuwse pilot die uit moet groeien tot een landelijke jaarlijkse happening. Bijzonder van dit pilotproject is dat bijna alle instanties die zich in Zeeland op een of andere manier bezighouden met kunsteducatie daarbij samenwerken. Het project wordt helemaal uniek als ook alle kunstinstellingen hier hun medewerking aan verlenen. De Provincie Zeeland ondersteunt daarom dit initiatief.

De Kinderkunstweekcommissie (KKWcie) nodigt alle kunstinstellingen uit hun deuren te openen voor kinderen, al dan niet met hun begeleiders, tijdens de eerste Zeeuwse Kinderkunstweek. Deze lange week, analoog aan de Kinderboekenweek, vindt plaats van 22 maart t/m 1 april 2012. De eerste KKW geven we het thema ‘beweging’ mee.
Een belangrijk onderdeel van de KKW is de Kinderkunstbon. Met deze bon worden kinderen uitgenodigd op bezoek te gaan in museum, galerie of atelier. Bij ieder bezoek ontvangen de kinderen een stempel of sticker. Een volle Kinderkunstbon en een geringe bijdrage van € 3,- stimuleert kinderen tot hun eerste kunstaankoop. Speciaal voor deze gelegenheid zullen enkele kunstenaars een kunstwerk in oplage maken. In 2012 zal in ieder geval Marinus Boezem aan de KKW meewerken. Voor een uitgebreide beschrijving van de Kinderkunstbon verwijzen we naar de bijgevoegde bijlage.
Voor ons is het van groot belang te weten of u er aan mee wilt werken en uw deuren in deze week openstelt voor de kinderen, al dan niet met begeleiding. Uw deelname zal vermeld worden op de site van www.cultuureducatiezeeland.nl met verwijzing naar de KKW.

Wat vragen wij:

De Kinderkunstbon van de kinderen af te stempelen of te stickeren als ze het museum, de galerie of het atelier bezocht hebben. Wij zorgen voor stempels/stickers.

Ook krijgt u het logo waarmee u kenbaar kunt maken dat u deelneemt aan de KKW.

De voorwaarden voor ontvangst noemen: vanaf welke leeftijd al dan niet zonder begeleiding van een volwassene zijn kinderen welkom.

Zijn er (gereduceerde) entreekosten of is de toegang gratis?

Misschien heeft u zelf ideeën om mede invulling te geven aan de KKW en/of aan het thema ‘beweging’ in relatie tot uw exposities. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het neerleggen van een speciaal gastenboek tijdens de KKW waar de kinderen hun bijdrage in optekenen, waarmee zij hun stempel/sticker verdienen.

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent voor de KKW als wij dat zijn en willen graag samen met u de beleving van kunst overbrengen op de kinderen. Mocht u nog vragen en/of suggesties hebben dan vernemen wij dat graag van u. Met grote belangstelling zien wij uw reactie/inschrijfformulier vóór 16 januari 2012 tegemoet.


klik hier voor het inschrijfformulier
(sla het formulier op, vul het in en mail naar info@cbkzeeland.nl)

klik hier voor meer uitleg over de kinderkunstbon